بررسی روش های تصفیه و حذف سختی آب + قیمت
بررسی روش های تصفیه و حذف سختی آب + قیمت در این مقاله مورد توجه قرار گرفته که می تواند برای انتخاب درست رزین های مبادله یونی کمک کند
ما در این مقاله به بررسی روش های تصفیه و حذف سختی آب به همراه قیمت آن می پردازیم. سختی اب یکی از چالش های بزرگ در صنایع تجاری و خانگی است. آب سخت در واقع حالتی از آب با محلول کلسیم و منیزیم می باشد. به صورت کلی دو نوع آب سخت وجود دارد. نوع اول آبی است که داخل آن بی کربنات کلسیم وجود دارد و این سختی را به عنوان سختی موقت می شناسند. این نوع از درجه سختی آب (سختی موقت) می تواند به منطقه بستگی داشته باشد برخی مناطق سختی موقت آب آنها بالاتر و برخی دیگر کمتر است. مشکلات ناشی از این سختی موقت می تواند اثرات فرسودگی بیشتر لباس ها و لوازم برقی مانند ماشین لباسشویی و ظرفشویی را داشته باشد. علاوه بر این می تواند باعث خشکی پوست و مو شود. گرفتگی شیرها و لوله کشی ها نیز از اثرات دیگر این مشکل است.
روش های تصفیه و حذف سختی آب
با توجه به مشکلات گفته شده لازم است برای تصفیه و حذف سختی آب اقدام شود. از این رو، روش های مختلفی برای این کار وجود دارد که عبارتند از:
- استفاده از روش جوشاندن : توجه داشته باشید در صورت وجود مواد بی کربناتها در آب سخت موقتی می توان آنها را با حرارت دادن نامحلول و رسوب درآورد و این رسوب ها می توانند بعداً حذف شوند.
- استفاده از رزین سختی گیر (رزین تبادل یونی) برای حذف سختی آب : یکی از روش های کاربردی برای حذف سختی آب استفاده از رزین های تبادل یونی است. که در این صورت آب سخت از طریق ستون های حاوی رزین عبور داده می شود و این ستون های دارای یون سدیم با یون های موجود در آب تبادل می شوند. طی این تبادل یون های سدیم از ستون های رزین جدا شده و به آب سخت وارد می شوند. بدین شکل آب سخت به آب نرم تبدیل می شود. در ادامه بیشتر در مورد این روش صحبت خواهیم کرد.
- استفاده از روش کیلاسیون: در این روش عوامل کیلیت مانند اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA) به یون های موجود در آب سخت متصل می شوند.
- استفاده از روش اسمز معکوس: در این روش آب سخت با فشار زیاد از ممبران ها که دارای یک لایه غشا با منافذ بسیار ریز است عبور کرده و ذرات بزرگی را که باعث سختی میشوند باقی می ماند.
- استفاده از روش نرم کننده آهک: هیدروکسید کلسیم (آهک خرد شده) به آب سخت اضافه می شود. PH آب سخت را افزایش می دهد و رسوبات CaCO3 و Mg(OH)2 را به جا می گذارد. این رسوب نامحلول بعداً حذف می شوند. پس از آن اسیدی به آب اضافه می شود تا PH آن به حالت عادی برگردد.
هر کدام از این روش ها می توانند مزایا و معایبی داشته باشند.
بهترین روش حذف سختی آب با رزین تبادل یونی
روش استفاده از رزین تبادل یونی برای حذف سختی آب یکی از موثر ترین و کارآمد ترین روش ها برای نرم کردن آب است که بیشتر صنایع از آن استفاده می کنند. برای این روش اغلب برای حذف یون های کلسیم و منیزیم از رزین های مبادله کاتیونی استفاده
می شود. رزین های تبادل کاتیونی نوعی رزین تبادلی میکرو متخلخل از پلی استایرن سولفونه شده اند. با عبور آب از بستر رزین های کاتیونی یون های کلسیم و منیزیم به دانههای رزین میچسبند و سدیم آزاد می شود.
بررسی قیمت رزین های سختی گیر کاتیونی بازار ایران
یکی از بهترین رزین های کاتیونی موجود در بازار ایران رزین کاتیونی پرولایت است. رزین های کاتیونی پرولایت به دلیل استقامت بالا در برابر مواد شیمیایی عمر و دوام بیشتری دارند. اما تولید کننده رزین پرولات در کشور انگلستان و چین است که در بازار ایران اغلب برند چینی آن یافت می شود. اما در نظر داشته باشید کیفیت رزین پرولایت ساخت انگلستان بسیار بالاتر و بهتر از کیفیت رزین ساخت کشور چین می باشد. از این رو، قیمت رزین کاتیونی پرولایت ساخت انگلیس بالاتر از قیمت رزین کاتیونی ساخت کشور چین می باشد. به همین دلیل، پیشنهاد می شود برای خرید رزین کاتیونی اصل و ساخت کشور انگلیس از فروشندگان معتبر و واردکنندگان اصلی اقدام کنید تا بتوانید محصولات را با کیفیت و قیمت مقرون به صرفه تر تهیه کنید.
علاوه بر برند پرولایت، رزین های سختی گیر برند هیدرولایت هم می توانند برای نرم کردن آب موثر و کارآمد باشند اما این نوع رزین ها عمر و دوام کمتری نسبت به رزین های کاتیونی پرولایت دارند و البته به صورت محدود در بازار یافت می شوند. قیمت رزین های کاتیونی در بازار ایران بسته به نوع برند، کشور سازنده، نوع ساختار و عمر و دوام، نوسانات ارز به دلیل وارداتی بودن محصول و عوامل دیگر می تواند متغیر باشد.
بررسی رزین های تصفیه آب + قیمت
حتماً قبل از انتخاب رزین های تصفیه آب برای صنایع مختلف از آب مورد نظر خود tds تهیه کنید. آزمایش از املاح موجود در آب باعث می شود شما درک و انتخاب مناسبی برای خرید رزین های تصفیه آب داشته باشید. همچنین، برای انتخاب رزین های کاتیونی توجه داشته باشید این رزین های مبادله یونی به عنوان نرم کننده های آب ممکن است بتوانند بین 5 تا 10 ppm (قسمت در میلیون، ppm برابر میلی گرم در لیتر یا میلی گرم در لیتر) آهن و منگنز را از آب حذف کنند. این در حالی است که قادر به حذف همه املاح آب از جمله نیترات، ارسنیک ، اهن و منگنز نیستند و برای حذف کامل چنین املاحی از آب لازم است از رزین های مخصوص همین مساله استفاده شود. برخی از رزین های مخلوط (میکس بد) به صورت ترکیبی رزین های مختلف را در خود دارند تا بتوانند همه نیازهای مربوط به نرم کردن آب را به شکل موثر داشته باشند.
برند پرولایت و برند هیدرولایت برای حذف چنین املاحی از آب به صورت جداگانه محصول ارائه کرده اند تا صنایع مختلف در این زمینه مشکلی نداشته باشند. توجه داشته باشید که اگر آب مورد نظر شما دارای نیترات و املاح دیگر مانند آهن و … است باید برای حذف آن از رزین حذف نیترات و رزین حذف آهن و … استفاده کنید تا بتوانید نتیجه مطلوب تری دریافت کنید.
توجه داشته باشید با استفاده از رزین های تبادل یونی نمی توانید باکتری ها، سولفید هیدروژن، سیلت یا ماسه، آفت کش ها و بسیاری دیگر از ترکیبات آلی و معدنی را از بین ببرید. این مساله بخصوص برای تولید آب آشامیدنی اهمیت زیادی دارد و باید از سایر روش های تصفیه آب که موثر برای حذف چنین آلاینده هایی هستند استفاده شود تا آب موردنظر ایمن و تمیز باشد.
قیمت رزین های تصفیه آب در بازار بر اساس کاتیونی، آنیونی یا میکس بد بودن می تواند متفاوت باشد. همانطور که قبلاً ذکر شد رزین های میکس بد به دلیل داشتن تنوع رزین کاتیونی و آنیونی بازدهی بهتری دارند و اغلب قیمت بالاتری دارند. به همین دلیل، قیمت رزین های تصفیه آب در بازار یکسان نیست. یکی از فاکتورهای مهم دیگر بر روی قیمت رزین تصفیه آب نوع بسته بندی و میزان درجه خلوص کاتیونی و آنیونی بودن ان است. بسته بندی های رزین های تصفیه اب می تواند به صورت 5 لیتری یا 25 لیتری باشند که قیمت را پایین و بالا می کند. نوع برند، قیمت دلار، کیفیت و موارد دیگر هم بر روی قیمت گذاری رزین های تصفیه آب تاثیر می گذارند.
کاربرد رزین های تبادل یونی در صنایع
صنایع مختلف برای خالص سازی آب به منظور محافظت از تجهیزات و دستگاه های مورد استفاده و یا برای تهیه محصولات با کیفیت تر نیازمند خالص سازی آب و نرم کردن آن هستند.
- صنایع مرتبط با دیگ بخار و بویلر به دلیل ایجاد حرارت زیاد اگر آب ورودی به دستگاه حاوی سختی باشد به راحتی املاح در تجهیزات دیگ بخار رسوب می کنند و می توانند علاوه بر کمتر کردن عمر و دوام دیگ بخار (بویلر)، باعث گرفتگی و مشکلات عملکردی در دستگاه شوند و کارایی دستگاه را کمتر کنند. از این رو، رزین سختی گیر دیگ بخار می تواند عملکرد و طول عمر تجهیزات و دیگ بخار را افزایش دهد.
- رزین های تبادل یونی برای صنایع داروسازی به منظور استخراج و تصفیه آنزیم ها، هورمون ها، آلکالوئیدها و ویروس ها مورد استفاده قرار می گیرند. رزینهای تبادل یونی و جاذب های پلیمری می توانند به عنوان مواد فعال دارویی و مواد کمکی در طیف گستردهای از کاربردهای دارویی و درمان تخمیر استفاده شوند.
- رزین های تبادل یونی برای صنایع شیمیایی به عنوان کاتالیزورهای همه کاره و کارآمد محسوب می شوند. به عنوان مثال، آنها در سنتز استر / اتر کاتالیز شده با اسید و واکنش های تراکم، مانند در تولید بیسفنول A، و همچنین با یون های فلزات نجیب در واکنش های هیدروژناسیون استفاده می شوند. این رزین ها به منظور جداسازی مواد و یا تصفیه مواد شیمیایی در این صنایع کاربرد دارند.
- رزین های تبادل یونی برای حذف آلاینده ها از فاضلاب یا همان تصفیه پسماندها در صنایع مختلف استفاده می شوند. به دلیل کمبود آب مصرفی در صنایع و هزینه های بالا در این زمینه، اغلب صنایع پر آب مانند صنایع نساجی لازم است دوباره آب را به چرخه تولید برگردانند و آن را برای استفاده مجدد آماده کنند. در چنین شرایطی، برای حذف رنگ ها، الاینده های موجود در آب لازم است از رزین های تبادل یونی استفاده شود.
- کاربرد رزین تبادل یونی برای صنایع قند و شکر بیشتر به منظور حذف ناخالصی ها از شکر و قند بدون اینکه تاثیراتی بر روی کیفیت محصول نهایی ایجاد شود.
- از کاربردهای دیگر رزین های تبادل یونی استفاده در صنایع غذا و نوشیدنی است. به عنوان مثال در صنعت نشاسته رزین های مبادله یونی باعث تولید شربت ها و پلی الکل های با کیفیت بالا بر اساس هیدرولیز نشاسته می شوند که می تواند به عنوان شیرین کننده ها مورد استفاده قرار بگیرد. در نوشابه ها برای تصفیه و حذف مطلوب نمک و رنگ از رزین های مبادله یونی استفاده می شود. همچنین، صنایع مرتبط با تولید آب میوه، ژلاتین، آب پنیر، شراب و پکتین نیازمند استفاده از این رزن ها هستند.
- برای جدا کردن کروماتوگرافیک نیز از رزین های مبادله یونی استفاده می شود. رزین های مورد استفاده در کروماتوگرافی تبادل یونی از گروه های عاملی با بار مثبت یا منفی می باشند که به صورت کووالانسی به یک ماتریکس جامد متصل شده اند. متداول ترین ماتریس ها سلولز، آگارز، پلی متاکریلات، پلی استایرن و پلی آکریل آمید می باشند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0