تاریخ انتشار : سه‌شنبه 30 دسامبر 2025 - 9:26
کد خبر : 517158
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای چرنوبیل بهشت حیوانات شده است؛ انتقام طبیعت از انسان در منطقه ممنوعه! بسته هستند

چرنوبیل بهشت حیوانات شده است؛ انتقام طبیعت از انسان در منطقه ممنوعه!

چرنوبیل بهشت حیوانات شده است؛ انتقام طبیعت از انسان در منطقه ممنوعه!

ارسال شده توسط: معین کریمی 06 دی 1404 ساعت 12:03 حیات وحش چرنوبیل با وجود تشعشعات رادیواکتیو در حال شکوفایی است. گزارش‌ها نشان می‌دهد منطقه ممنوعه به پناهگاهی امن برای حیوانات تبدیل شده است. نزدیک به چهار دهه پس از بدترین فاجعه هسته‌ای تاریخ، منطقه‌ای که تصور می‌شد تا قرن‌ها خالی از سکنه و حیات

ارسال شده توسط: معین کریمی 06 دی 1404 ساعت 12:03

حیات وحش چرنوبیل با وجود تشعشعات رادیواکتیو در حال شکوفایی است. گزارش‌ها نشان می‌دهد منطقه ممنوعه به پناهگاهی امن برای حیوانات تبدیل شده است.

نزدیک به چهار دهه پس از بدترین فاجعه هسته‌ای تاریخ، منطقه‌ای که تصور می‌شد تا قرن‌ها خالی از سکنه و حیات باقی بماند، اکنون به یکی از عجیب‌ترین و پررونق‌ترین پناهگاه‌های طبیعی اروپا تبدیل شده است. برخلاف پیش‌بینی‌های اولیه که انتظار بیابانی رادیواکتیو و مرده را داشتند، حیات وحش چرنوبیل با قدرت تمام بازگشته و قلمروی انسان‌ها را بازپس گرفته است.

گزارش‌های جدید و مشاهدات دانشمندان نشان می‌دهد که منطقه ممنوعه چرنوبیل اکنون میزبان جمعیت انبوهی از گونه‌های جانوری است. گله‌های اسب‌های وحشی شوالسکی، گرازها، گوزن‌ها و حتی شکارچیان رأس هرم غذایی مانند گرگ‌ها و خرس‌ها در این منطقه پرسه می‌زنند. ظاهراً طبیعت راهی برای سازگاری با شرایط سخت پیدا کرده و نبود انسان را به عنوان یک موهبت بزرگ پذیرفته است.

تأثیر نبود انسان بیشتر از خطر رادیواکتیو

حیات وحش چرنوبیل

نکته شگفت‌انگیز اینجاست که تأثیر منفی تشعشعات هسته‌ای بر جمعیت حیوانات، بسیار کمتر از تأثیر مخرب حضور انسان‌ها بوده است. با خروج انسان‌ها از منطقه ممنوعه، فعالیت‌های کشاورزی، شکار و تخریب زیستگاه‌ها متوقف شد. این موضوع فرصتی طلایی را برای حیوانات رادیواکتیو فراهم کرد تا بدون مزاحمت زاد و ولد کنند.

بیشتر بخوانید

  • سگ‌ های منطقه ممنوعه چرنوبیل به رنگ آبی روشن درآمده‌اند!
  • گرگ های منطقه چرنوبیل نسبت به سرطان مقاوم شده‌اند؛ اما چرا؟

تحقیقات نشان می‌دهد که اگرچه برخی حیوانات هنوز آثار جهش‌های ژنتیکی جزئی را نشان می‌دهند، اما جمعیت کلی آن‌ها در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد. برای مثال، تعداد گرگ‌ها در این منطقه هفت برابر بیشتر از پارک‌های ملی مجاور است. این پدیده ثابت می‌کند که برای حیات وحش، بزرگترین دشمن رادیواکتیو نیست، بلکه فشار تمدن بشری است. چرنوبیل اکنون به یک آزمایشگاه طبیعی عظیم تبدیل شده که قدرت احیاگری طبیعت را به رخ می‌کشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.