تاریخ انتشار : شنبه 12 آگوست 2023 - 17:12
کد خبر : 506616
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای همه چیز درباره اتاق های بازرگانی ایران بسته هستند

همه چیز درباره اتاق های بازرگانی ایران

همه چیز درباره اتاق های بازرگانی ایران

اتاق های بازرگانی و تجاری سازمان ها، با همکاری کارآفرینان، کسب و کارها، فعالین اقتصادی و صنعتگران در یک منطقه یا کشور تشکیل می‌شوند و هدف اصلی آن‌ها حمایت از توسعه اقتصادی و تجاری است.   اتاق تجارت بازرگانی ایران به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی و شخصیت حقوقی مستقل با استقلال مالی، بر اساس قانون

اتاق های بازرگانی و تجاری سازمان ها، با همکاری کارآفرینان، کسب و کارها، فعالین اقتصادی و صنعتگران در یک منطقه یا کشور تشکیل می‌شوند و هدف اصلی آن‌ها حمایت از توسعه اقتصادی و تجاری است.

 

اتاق تجارت بازرگانی ایران به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی و شخصیت حقوقی مستقل با استقلال مالی، بر اساس قانون اتاق تجارت و بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران تشکیل می‌شود. هدف اصلی این اتاق، ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن در مراکز تجاری مهم کشور است. تشکیل این اتاق بر اساس تقاضای بازرگانان و پیشنهاد وزارت اقتصاد و با تصویب دولت برای هماهنگی فعالیت‌های خود و برقراری ارتباط با نهادهای حکومتی جهت تأمین منافع بازرگانان انجام می‌شود.

 

اتاق بازرگانی ایران، مسئولیت مدیریت دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را بر عهده دارد. این اتاق از 60 نماینده تشکیل شده است، که 40 نماینده آن از بخش خصوصی و 20 نماینده آن از سوی دولت انتخاب می‌شوند. اتاق بازرگانی ایران به عنوان یک سازمان نمایندگی معتبر، نقش مهمی در تدوین سیاست‌ها و قوانین مرتبط با بخش خصوصی و تجارت در کشور ایفا می‌کند.

 

مهم‌ترین اتاق های بازرگانی و تجاری در ایران

در ایران، اتاق های بازرگانی و تجاری سازمان ها و نهادهایی هستند که با هدف حمایت از کسب و کارها و تاجران در سطح ملی و بین‌المللی تشکیل شده‌اند. این اتاق ها با همکاری کسب و کارها، فعالین اقتصادی و صنعتگران، سعی در توسعه و پشتیبانی از بخش خصوصی و ایجاد شرایط مساعد برای تجارت و بازرگانی دارند.

 

در ایران، تعدادی از اتاق های بازرگانی و تجاری فعالیت می‌کنند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

 

– اتاق اصناف ایران: این اتاق بازرگانی و تجاری برای نمایندگی از کسب و کارهای کوچک و متوسط و اصناف در ایران تشکیل شده است. اتاق اصناف ایران نقش مهمی در توسعه کسب و کارهای کوچک دارد و در تدوین سیاست‌ها و قوانین مرتبط با این بخش فعالیت می‌کند.

 اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

این اتاق بازرگانی و تجاری در پایتخت ایران، اتاق بازرگانی تهران فعالیت می‌کند و به عنوان یکی از بزرگترین اتاق های بازرگانی در ایران شناخته می‌شود. این اتاق خدمات مختلفی از جمله ارائه مشاوره، برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادهای تجاری، و تسهیل در تجارت و صادرات ارائه می‌دهند.

 مهمترین وظایف و فعالیت‌های اتاق بازرگانی

این فعالیت‌ها تنها بخشی از فعالیت‌های یک اتاق بازرگانی هستند و براساس نیازها و شرایط داخلی و بین‌المللی می‌توانند تغییر کنند.

 

  1. ارائه تصمیمات: اتاق بازرگانی در کمیسیون‌های تخصصی به قوای سه‌گانه (دولت، مجلس و قوه قضاییه) تصمیمات خود را در جهت حمایت از بخش خصوصی و راه‌حل‌های مشکلات توسعه اقتصادی کشور ارائه می‌دهد و در مصوبات قانونی مطرح در دولت و مجلس اثرگذاری می‌کند.
  2. ارائه تسهیلات و کمک‌های فنی و اقتصادی: اتاق بازرگانی با همکاری سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران، تسهیلات و کمک‌های لازم را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی ارائه می‌دهد.
  3. ارتباط با تشکل‌های اقتصادی: اتاق بازرگانی ایران ارتباط و همکاری خود را با انجمن‌ها و تشکل‌های اقتصادی برقرار می‌کند و اعضا را به عضویت در نهادهای مختلف معرفی می‌کند.
  4. همکاری با اتاق‌های بازرگانی خارجی: اتاق بازرگانی ایران همکاری و ارتباط خود را با اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن سایر کشورها برقرار می‌کند.
  5. صدور مدارک و گواهی‌نامه‌ها: اتاق بازرگانی ایران وظیفه صدور و تمدید کارت بازرگانی، گواهی مبدأ، تایید اسناد تجاری و سایر مدارک مرتبط را برعهده دارد.

 

  1. خدمات مشاوره: اتاق بازرگانی ایران خدمات مشاوره در زمینه‌های مختلف اعم از سرمایه‌گذاری خارجی، حقوقی، مالیاتی، تامین اجتماعی، بازرگانی خارجی و قوانین و مقررات کشور را ارائه می‌دهد.
  2. ارائه خدمات بازاریابی و نمایشگاهی: اتاق بازرگانی ایران خدمات بازاریابی کالاهای صادراتی و ارائه تسهیلات جهت شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی را فراهم می‌کند.
  3. اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری: اتاق بازرگانی ایران هیات‌های تجاری را به خارج از کشور اعزام کرده و همچنین هیات‌های تجاری از خارج را دریافت می‌کند.
  4. آموزش و ارتقاء دانش: اتاق بازرگانی ایران برنامه‌های آموزشی و آموزش‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف اقتصادی و تجاری برگزار می‌کند تا دانش و مهارت کسب و کارها را ارتقاء دهد.
  5. توسعه تجارت و صادرات: اتاق های بازرگانی و تجاری تلاش می‌کنند تا تجارت و صادرات را ترویج دهند. آن‌ها می‌توانند با برگزاری نمایشگاه‌ها، ماموریت‌های تجاری، ارائه اطلاعات بازار خارجی و ارتباط با سفارتخانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی به توسعه صادرات و بازاریابی بین‌المللی کمک کنند.
  6. حل اختلافات تجاری: اتاق های بازرگانی و تجاری می‌توانند در حل اختلافات و منازعات تجاری نقش داشته باشند. آن‌ها معمولاً مکانیزم‌هایی را برای حل اختلافات فراهم می‌کنند، مانند تشکیل کمیته‌های داوری یا ارائه خدمات واسطه‌گری در رفع اختلافات.
  7. ارائه اطلاعات و آمار: اتاق های بازرگانی و تجاری اطلاعات و آمارهای مفیدی را درباره بازارها، صنایع و قوانین و مقررات مربوط به تجارت ارائه می‌دهند. این اطلاعات برای کسب و کارها و فعالین اقتصادی به عنوان منبعی قابل اعتماد و مهم برای تصمیم‌گیری استفاده می‌شود.

اتاق‌های مشترک بازرگانی

با استناد به بندهای ” د ”  و  “ن ”   ماده 5 قانون اتاق بازرگانی  و صنایع  و معادن و کشاورزی ایران مصوب 15/12/1369  و با اصلاحی 15/09/1373  و آیین نامه تشکیل و نظارت اتاق های مشترک بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی  اساسنامه اتاق مشترک تصویب گردید .

اتاق مشترک یک تشکل ملی، غیر انتفاعی ، غیر دولتی بت شده در اتاق ایارن با ماموریت توسعه فعالیت اقتصادی با کشور های مختلف می باشد که واجد شخصیت حقوقی مستقل است اما از حیث سیاست ها و مقررات تابع اتاق ایران می باشد .

اهداف و وظایف اتاق‌های مشترک بازرگانی

اهداف و وظایف اتاق مشترك به شرح ذیل می باشد:

  • کوشش در جهت گسترش ارتباطات و مراودات صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی و کشور مقابل در زمینه تجارت، صنعت، خدمات، کشاورزي، معدن و سایر امور مربوطه
  • مطالعه و بررسی بمنظور فراهم آوردن زمینههاي لازم براي سرمایهگذاريهاي صنعتی و بازرگانی و معدنی و کشاورزي در دو کشور.
  • جمع آوري و ارزیابی اطلاعات آماري و سایر مطالب سودمند در مورد مسایل بازرگانی
  • صنعتی و اقتصادي دو کشور و قرار دادن این اطلاعات در اختیار متقاضیان ایرانی و کشور مقابل و همکاري با سازمانها و مقامات صلاحیتدار ایران و کشور مقابل به منظور تشویق و توسعه روابط اقتصادي بین دو کشور
  • گسترش مبادله هیأتهاي نمایندگی و اقتصادي بین دو کشور
  • انتشار مجله و کتاب و جزوات و نرمافزار ، انتشار بولتن اطلاعاتی در زمینه توسعه روابط اقتصادي بین ایران و کشور مقابل حاوي قوانین و مقررات اقتصادي دو کشور و سایر مطالب مفید و مرتبط .
  • مشارکت در برپایی و اداره نمایشگاهها و سایر فعالیتهاي مشابه، در چهارچوب قوانین مربوط و کمک به مؤسسات، سازمانها و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و کشور مقابل علاقمند به شرکت در نمایشگاههاي بین المللی که در ایران و کشور مقابل برگزار میشود.
  • برگزاري گردهماییها و همایشها در زمینه توسعه روابط اقتصادي بین دو کشور. -5-8 همکاري و تشریک مساعی با اتاقهاي متقابل در کشور مقابل.
  • کوشش در جهت حل اختلافات ناشی از روابط اقتصادي بین اشخاص حقیقی و حقوقی ایران و کشور مقابل از طریق حکمیت و در صورت عدم توفیق، تشویق طرفین اختلاف به رفع اختلافات از طریق مرکز داوري اتاق ایران.
  • اداره امور اتاق با رعایت مقررات این اساسنامه و با همکاري نزدیک با مقامات رسمی، سازمانها و مؤسسات ایرانی و کشور مقابل.
  • انجام سایر اقداماتی که براي نیل به اهداف فوق ضروري است یا به آنها مربوط باشد.

 

عضویت در اتاق مشترك

عضویت بردو نوع است: عادي و افتخاري.

شرایط عضویت عادي در اتاق مشترك عبارت است از:

  • داشتن کارت بازرگانی معتبر یا عضویت معتبر در یکی از اتاقهاي بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزي ایران یا اتاق تعاون
  • پرداخت ورودیه و حق عضویت اتاق مشترك
  • پذیرش مفاد این اساسنامه و مقررات اتاق ایران
  • اشخاص حقیقی یا حقوقی غیر مقیم مشروط بر اینکه از همتاي خارجی اتاق مشترك، مستقر در کشور مقابل یا در صورت فقدان و یا عدم دسترسی به آن از یکی از اتاق هاي بازرگانی کشور مقابل، معرفی نامه اخذ و پس از تایید سفارت جمهوري اسلامی ایران در کشور …….و یا سفارت کشور …… در ایران ارایه نمایند میتوانند به عضویت اتاق مشترك درآیند.
  • شخصیتهایی که در تحقق اهداف اتاق و پیشرفت مناسبات اقتصادي ایران و کشور مقابل خدمات فوقالعادهاي انجام داده اند و یا میتوانند در آینده منشاء خدمات ارزندهاي در این مورد باشند، به عضویت افتخاري اتاق دعوت میشوند.
  • اعضاي افتخاري بنا به پیشنهاد یکی از اعضاي هیأت مدیره و با تصویب هیأت مدیره به عضویت پذیرفته میشوند. اعضاي افتخاري داراي حق رأي نیستند، اما حق اظهارنظر مشورتی دارند و از پرداخت حق عضویت معاف میباشند.
  • کلیه اعضاي عادي داراي حقوق و وظایف یکسان هستند و حق عضویت سالانه خود را در زمان صدور یا تمدید کارت عضویت پرداخت مینمایند.
  • هیات مدیره میتواند به علل زیر به عضویت هریک از اعضاء خاتمه دهد:
  • عدم تمدید عضویت و خودداري عضو از پرداخت حق عضویت در موعد مقرر پس از دوبار اخطار کتبی که به فاصله 10 روز از طریق دبیرخانه اتاق مشترك باید انجام گیرد.
  • عدم رعایت مقررات اساسنامه و مصوبات مجامع عمومی.
  • عدم تمدید عضویت در اتاق هاي سراسر کشور.
  • در صورت فوت، حجر، محرومیت از حقوق اجتماعی، محرومیت از عضویت اتاق ایران، تعلیق یا ابطال عضویت یا کارت بازرگانی، ورشکستگی، انحلال شخص حقوقی، عضویت در اتاق مشترك نیز خاتمه مییابد.
  • در صورت خاتمه عضویت حق عضویت پرداخت شده مسترد نمیگردد.

 

لیست اتاق‌های مشترک بازرگانی سال 1402

طبق اخرین امار در  سال  1402 تعداد 32 اتاق مشترک فعال می باشند که در زیر اتاق های مشترک بازرگانی اورده شده است  :

  1. اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا
  2. اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات متحده عربی
  3. اتاق مشترک بازرگانی ایران و اوکراین
  4. اتاق مشترک بازرگانی ایران و آلمان
  5. اتاق مشترک بازرگانی ایران و کانادا
  6. اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئد
  7. اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا
  8. اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه
  9. اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی
  10. اتاق مشترک بازرگانی ایران و هلند
  11. اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند
  12. اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان
  13. اتاق مشترک بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان
  14. اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان
  15. اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان
  16. اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل
  17. اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان
  18. اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت
  19. اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش
  20. اتاق مشترک بازرگانی ایران و قطر
  21. اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئیس
  22. اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان
  23. اتاق مشترک بازرگانی ایران و فرانسه
  24. اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق
  25. اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه
  26. اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین
  27. اتاق مشترک بازرگانی ایران و بلژیک
  28. اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا
  29. اتاق مشترک بازرگانی ایران و انگلیس
  30. اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان
  31. اتاق مشترک بازرگانی ایران و استرالیا
  32. اتاق مشترک بازرگانی ایران و ارمنستان

اتاق بازرگانی ایران، وظایف متعددی را بر عهده دارد. در زیر به برخی از این وظایف اشاره می‌کنم:

 

-نمایندگی و حمایت از بازرگانان: اتاق بازرگانی ایران به عنوان یک سازمان نمایندگی، وظیفه دارد منافع و نیازهای بازرگانان را در برابر دولت و سایر نهادها مطرح کند و تلاش کند تا محیط مساعدی برای توسعه و رشد کسب و کارها فراهم کند.

 

-هماهنگی و همکاری: اتاق بازرگانی ایران سعی می‌کند بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن را در یکپارچگی هماهنگ کند و همکاری‌های لازم بین آن‌ها را تسهیل کند. این هماهنگی و همکاری می‌تواند شامل ارائه اطلاعات و مشاوره، تسهیل در برقراری ارتباطات تجاری و صنعتی، ایجاد شبکه‌های حرفه‌ای و تبادل تجربه باشد.

 

-توسعه بازارهای جدید: اتاق بازرگانی ایران تلاش می‌کند تا فرصت‌های تجاری و صادراتی جدید را پیدا کند و بازارهای جدید را توسعه دهد. این شامل شناسایی و ارزیابی بازارهای خارجی، برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادهای تجاری بین‌المللی و تشویق به صادرات و تجارت جدید است.

 

-تسهیل در برقراری ارتباطات: اتاق بازرگانی ایران در تسهیل برقراری ارتباطات تجاری و صنعتی نقش مهمی دارد. این شامل ارائه اطلاعات تجاری، ارتباط با اتاق بازرگانی‌ها و سازمان‌های مشابه در سایر کشورها، برقراری ارتباط با دیگر نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی است.

 

-تدوین سیاست‌ها و قوانین: اتاق بازرگانی ایران در تدوین سیاست‌ها و قوانین مرتبط با بخش خصوصی و تجارت در کشور نقش فعالی ایفا می‌کند. این شامل شرکت در فرآیند تدوین قوانین و مقررات، ارائه پیشنهادات و نظرات به دولت و سایر نهادها در خصوص سیاست‌های تجاری و اقتصادی است.

 

-آموزش و آماده‌سازی: اتاق بازرگانی ایران برای توسعه کسب و کارها و ارتقای توانمندیاتاق بازرگانی ایران دارای وظایف و مسئولیت‌های متعددی است. به برخی از این وظایف می‌توان به شرح زیر اشاره کرد:

 

-نمایندگی تجاری: اتاق بازرگانی ایران به عنوان نماینده و سخنگوی صنعت و تجارت در قبال دولت و سایر نهادها عمل می‌کند. آنها به منافع و نیازهای بازرگانان و صاحبان کسب و کار پاسخ می‌دهند و تلاش می‌کنند تا شرایط مساعدی برای توسعه تجارت و کسب و کارها فراهم کنند.

 

-ارائه خدمات و مشاوره: اتاق بازرگانی ایران خدمات و مشاوره‌های متنوعی را برای اعضای خود فراهم می‌کند. این خدمات شامل ارائه اطلاعات بازار، مشاوره در زمینه تجارت و سرمایه‌گذاری، حقوقی و مالی، توسعه صادرات و واردات و سایر مسائل مرتبط با تجارت است.

 

-توسعه بازار: اتاق بازرگانی ایران تلاش می‌کند تا بازارهای جدید را شناسایی و توسعه دهد. این شامل شناسایی فرصت‌های تجاری در داخل و خارج از کشور، برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادهای تجاری، تشویق به صادرات و تبادل تجاری با سایر کشورها است.

 

-تسهیل در برقراری ارتباطات: اتاق بازرگانی ایران در تسهیل برقراری ارتباطات تجاری و صنعتی نقش مهمی ایفا می‌کند. آنها ارتباطات بین اعضا را تسهیل می‌کنند، ارتباط با اتاق بازرگانی‌ها و سازمان‌های مشابه در سطح بین‌المللی را برقرار می‌کنند و ارتباط با نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی را برقرار می‌کنند.

 

-تدوین سیاست‌ها و قوانین: اتاق بازرگانی ایران در تدوین سیاست‌ها و قوانین مرتبط با بخش خصوصی و تجارت نقش دارد. آنها در فرآیند تدوین قوانین و مقررات مشارکت می‌کنند و نظرات و پیشنهادات خود را به دولت و سایر نهادها در مورد سیاست‌های تجاری و اقتصادی و بانکی ارائه می‌دهند.

 

-آموزش و آماده‌سازی: اتاق بازرگانی ایران برای ارتقای توانمندی کسب و کار

منبع :

omidresan.com

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.