تاریخ انتشار : دوشنبه 17 می 2021 - 5:05
کد خبر : 39613

واکسن کرونا به بالای ۷۵ ساله‌ها رسید؛ لینک ثبت نام

واکسن کرونا به بالای ۷۵ ساله‌ها رسید؛ لینک ثبت نام

واکسن کرونا به بالای ۷۵ ساله‌ها رسید؛ لینک ثبت نام سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه نیازی به مراجعه حضوری برای واکسن کرونا نیست گفته است: اگر بالای ۷۵ساله‌ها پیامک نوبت واکسیناسیون در..

واکسن کرونا به بالای ۷۵ ساله‌ها رسید؛ لینک ثبت نام

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه نیازی به مراجعه حضوری برای واکسن کرونا نیست گفته است: اگر بالای ۷۵ساله‌ها پیامک نوبت واکسیناسیون دریافت نکرده‌اند، فرصت دارند به سایت ثبت نام واکسیناسیون مراجعه و نام و کد ملی خود را وارد کنند.

برای ثبت نام واکسن کرونا اینجا کلیک کنید

وزارت بهداشت اعلام کرده است: تا آخر هفته افراد دارای پرونده الکترونیک سلامت واکسینه می‌شوند و احتمالا پایان هفته برای جاماندگان، سامانه ثبت نام بازگشایی خواهد شد. پس از اینکه پیامک برای کسانی که لیست آنها را داریم ارسال و برای واکسن فراخوان شدند و آمدند، آن وقت سامانه برای ثبت نام مابقی کسانی که در لیست نبودند آغاز می‌شود.یعنی فعلا تنها افراد بالای ۸۰سال می‌توانند ثبت نام کنند و احتمالا از آخر این هفته ۷۵سال به بالا هم بتوانند در سامانه ثبت نام کنند.

بشر از همان سال‌های نخست حیات خود با پاندمی‌های مختلفی، از طاعون سیاه که آن را مرگبارترین پاندمی تاریخ می‌دانند تا کووید-۱۹ که این روزها ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، روبرو بوده است. در سال‌های شیوع بیماری فلج اطفال، پدر و مادرها فرزندان خود را نزد اقوام در روستاها می‌سپردند تا بتوانند آن‌ها را از شر ویروسی که می‌توانست کودکان را یک عمر خانه نشین کند یا حتی به کام مرگ بکشاند در امان نگه دارند. آن‌ها هم مثل این روزهای ما چشم امید به علم و حکومت‌ها دوخته بودند تا راهی پیدا شود و آن‌ها را به زندگی عادی پیش از پاندمی بازگرداند.

مطالب مرتبط:

  • تولید مواد اولیه واکسن کرونای ایرانی تا مهرماه؛ روند تولید سرعت می گیرد

  • سامانه پیش‌بینی زمانی و مکانی میزان شیوع کرونا در ایران

اما پس از آنکه ادوارد جنر، پدر ایمنی شناسی، با تزریق میکروب بیماری آبله به پسر هشت ساله باغبانشان و کشف واکسیناسیون نقطه عطفی را در تاریخ علم ایجاد کرد، بر همگان مشخص شد که برای قطع زنجیره بعضی از بیماری‌ها از جمله کرونا باید واکسیناسیون عمومی انجام شود.

واکسن‌ها از اصل ایجاد مصونیت پیروی می‌کنند، یعنی با روش‌های بسیار دقیق عامل بیماری‌زا را تغییر می‌دهند تا دیگر نتواند میزبان را بیمار کند، اما همچنان سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهد. با تزریق واکسن یک حافظه ایمنی ایجاد می‌شود تا اگر سیستم ایمنی در روزها یا ماه‌های آینده با عامل بیماری‌زا مواجه شد، به سرعت جلوی تکثیر و بیماری‌زایی آن را بگیرد و فرد همچنان در سلامت به زندگی خود ادامه دهد.

واکسن کرونا، فارغ از روش ساخت، برای رسیدن به مرحله تولید باید از یک چرخه ثابت عبور کنند. در ابتدا دانشمندان در طی آزمایشات پیش بالینی واکسن جدید را بر روی سلول‌ها آزمایش می‌کنند و سپس آن را به حیواناتی مانند موش یا میمون تزریق می‌کنند تا ببینند آیا پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند یا خیر.

سپس در فاز یک آزمایشات ایمنی دانشمندان برای تعیین دوز مناسب و همچنین تایید توانایی تحریک سیستم ایمنی، واکسن را به تعداد کمی از افراد می‌دهند. سپس نوبت به بررسی و آزمایش ایمنی واکسن می‌رسد، برای این کار آزمایشات گسترده‌ای بر روی صدها نفر از گروه‌های سنی مختلف انجام می‌شود.

در فاز سوم دانشمندان واکسن را به هزاران نفر می‌دهند. آزمایشات این فاز مشخص می‌کند که آیا واکسن در برابر ویروس کرونا محافظت ایجاد می‌کند یا خیر و به نوعی اثر بخشی آن مشخص می‌شود. در مرحله آخر نتایج آزمایش‌ها کامل و برنامه‌های تولید واکسن مورد بررسی قرار گرفته و درباره تایید کامل آن تصمیم گرفته می‌شود.

واکسن کرونا ایران

از بین ۹ واکسنی که در دنیا با موفقیت از فاز سوم بیرون آمدند و مجوز استفاده اضطراری یا استفاده کامل را گرفتند، فقط ۴ واکسن مجوز ورود به ایران را دارد. واکسن اسپوتنیک-وی روسی که در آزمایشات فاز سوم اثر بخشی ۹۱٫۶ درصدی از خود نشان داد، پیش از همه وارد کشور شد. از دیگر واکسن‌های وارداتی به کشور واکسن بهارات ساخت هند، واکسن چینی سینوفارم و واکسن آسترازنکا است که از سبد کوواکس خریداری شده است.

همچنین در طی روزهای گذشته با تحویل ۳۰۰هزار دوز واکسن “کوو ایران برکت” به وزارت بهداشت و وعده تحویل ۲۵ تا ۳۰میلیون دوز از این واکسن در شهریور ماه سال جاری امیدها به خودکفایی در ساخت واکسن‌ قوت گرفت.

به گفته سید رضا مظهری رییس سامانه ۴۰۳۰، با آغاز مرحله اجرایی فاز سوم مطالعات بالینی واکسن برکت، همه علاقه‌مندان به تزریق این واکسن در فاز نهایی مطالعات بالینی در رده سنی ۱۸ تا ۷۵سال و در ۶ شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، اصفهان و بوشهر می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۴۰۳۰ و یا از طریق اپلیکیشن آی‌گپ (#۱۰*۴۰۳۰*) در این مرحه ثبت نام کنند.

از سایر واکسن‌های داخلی نیز خبرهای خوبی به گوش می‌رسد. واکسن مشترک ایران و کوبا در خرداد آماده تولید خواهد شد و طبق برنامه ریزی انستیتو پاستور، تولید ۶ تا ۷ میلیون دوز واکسن کرونا در مهر ماه هدف گذاری شده است.

در فاز سوم مطالعات واکسن “کووپارس” هم تا شهریورماه بیش از ۱۰ هزار نفر از داوطلبان واکسن دریافت خواهند کرد و پیش‌بینی می‌شود پس از آن با دریافت مجوز از وزارت بهداشت، ماهیانه ۲۰ میلیون دوز از این واکسن تولید شود. واکسن “فخرا” هم از اواخر همین ماه وارد فاز دوم می‌شود که پیش‌بینی می‌شود بتواند اواسط مرداد ماه به تولید انبوه برسد.

تا کنون بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن که از سازمان غذا و دارو مجوز مصرف اضطراری دارند وارد کشور شده و بیش از ۲ میلیون و ۱۰۸ هزار دوز واکسن در دو نوبت به افراد بر اساس اولویت بندی تزریق شده است. افرادی که اطلاعات آن‌ها در سامانه‌های بهداشت ثبت شده برای تزریق واکسن به مراکز مربوط به واکسیناسیون فراخوان می‌شوند و سایر افراد که نوبت واکسیناسیون آن‌ها رسیده اما اطلاعات آنها در سامانه موجود نیست، از طریق سایت ثبت نام واکسیناسیون می‌توانند مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

0منبع مقاله

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.