۵ روش برای درامانماندن معاملهگران ارزهای دیجیتال از نوسانات شدید قیمتها
در چند هفته گذشته، سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال با نوسانات زیادی مواجه شدهاند. مشکلات اقتصادی جهان و حمله روسیه به اوکراین، بازارهای مالی بینالمللی را تکان داده است و ارزهای دیجیتال هم از این قاعده ..
در چند هفته گذشته، سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال با نوسانات زیادی مواجه شدهاند. مشکلات اقتصادی جهان و حمله روسیه به اوکراین، بازارهای مالی بینالمللی را تکان داده است و ارزهای دیجیتال هم از این قاعده مستثنا نیستند.
در ادامه این مطلب که بر اساس گزارشی از وبسایت کریپتو نیوز نوشته شده است، ۵ روشی را بررسی خواهیم کرد که سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال میتوانند از آنها برای در امان ماندن از نوسانات شدید قیمتها استفاده کنند.
۱. روی داراییهای امن سرمایهگذاری کنید
اگر از نوسانات بازار میترسید، قطعاً آسانترین روش برای شما این است که سرمایه خود را وارد «داراییهای امن» کنید. منظور از داراییهای امن، آن دسته از ارزهای دیجیتال هستند که در گذشته نوسانات قیمتی کمی داشتهاند و تجربه نشان داده است که معمولاً میتوانند پس از مدتی ارزش خود را بازیابی کنند.
با این حال، باید به این نکته هم توجه کنید که سرمایهگذاری روی داراییهای امن تنها میتواند تا حدودی ریسک شما را کمتر کند و آن را بهطور کامل از بین نمیبرد. در بازار ارزهای دیجیتال، استیبل کوینها (برای افرادی که میخواهند ریسک خود را به حداقل برسانند)، توکنهای با پشتوانه طلا (مثل تتر گلد و پکس گلد) و همچنین بیت کوین، جزو داراییهای امن محسوب میشوند.
با اینکه سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال معمولاً طرفدار ارزهای فیات نیستند، سرمایهگذاری روی استیبل کوینهایی مثل تتر و یواسدی کوین (USDC) باعث میشود که بهخاطر اصلاح شدید بازار ارزهای دیجیتال، زیاد ضرر نکنید. همان طور که میدانید تورم در آمریکا در حال رشد است. با این حال، اگر برای چند هفته روی استیبل کوینهای دلاری سرمایهگذاری کنید، احتمالاً این تورم تأثیر زیادی روی ارزش داراییهای شما نخواهد داشت.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که نگهداری از ارزهای دیجیتال باثباتی مانند تتر، برای معاملهگران ایرانی نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود و از آنجایی که ارزش ریال در بازارهای جهانی مدام در حال نوسان است، باید سود یا ضرر ریالی سرمایه نیز در نظر گرفته شود.
از طرف دیگر، میتوانید با تمام سرمایه خود یا بخشی از آن روی توکنهای با پشتوانه طلا سرمایهگذاری کنید. از ابتدای سال ۲۰۲۲، طلا عملکرد خوبی داشته و ثابت کرده است که میتواند در برابر تورم مقاوم و دارایی امنی در زمان بحرانهای سیاسی باشد.
علاوه بر این، میتوانید روی بیت کوین هم سرمایهگذاری کنید. درست است که بیت کوین مثل یک دارایی پرریسک عمل میکند، اما بعد از شروع جنگ در اوکراین، در مقایسه با بسیاری از داراییهای دیجیتال مطرح بازار عملکرد بهتری داشته است. در حال حاضر هم بعد از چند هفته پرنوسان، قیمت آن بیشتر از زمان آغاز جنگ است.
۲. بهدنبال فرصتی مناسب برای خرید در کفهای قیمتی باشید
اگر باور داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال بعد از این دوران پرنوسان مجدداً به رشد خود ادامه میدهد، میتوانید مقداری استیبل کوین جمعآوری کرده و برای خرید ارزهای دیجیتال در قیمتهای پایین، گوشبهزنگ باشید. با این کار در واقع سبد سرمایهگذاری خود را از اول ساختهاید.
وقتی گفته میشود که باید در کفهای قیمتی خرید کنید، یعنی هر بار که قیمت یک ارز دیجیتال به سطوح پایینتر سقوط کرد، میتوانید بهتدریج و در چند مرحله خرید خود را انجام دهید. هدف از انجام این کار این است که بهجای سرمایهگذاری یکباره روی یک دارایی خاص، زمانی وارد بازار آن شوید که قیمتش ارزانتر است.
با این روش میتوانید سبد سرمایهگذاری خود را با نقاط ورود نسبتاً خوبی دوباره از نو بچینید. در نهایت، وقتی که قیمت ارزهای دیجیتال رشد کند، شما هم به سود خوبی میرسید. البته باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که همان طور که بارها ثابت شده است، قیمت ارزهایی که خریدهاید، ممکن است بیشتر از تصور شما کاهش یابد، بنابراین این روش هم نمیتواند صددرصد از ضرر شما جلوگیری کند.
همچنین بخوانید: چگونه ریسک سبد سرمایهگذاری خود را کاهش دهیم؟
۳. از روش «میانگینسازی هزینه دلاری» استفاده کنید
مطمئناً وقتی بازار نوسان زیادی دارد، یکی از بهترین راههای سرمایهگذاری روی بیت کوین یا هر دارایی دیگری که فکر میکنید قیمت آن بعداً رشد میکند، استفاده از استراتژی «میانگینسازی هزینه دلاری» است.
در این روش، برای مثال مقدار ثابتی از بیت کوین را بدون توجه به قیمت آن در فواصل زمانی مشخصی میخرید. هدف از این استراتژی این است که با انجام خریدهای کم در دورههای زمانی متفاوت، از نوسانات بازار در امان بمانید و بتوانید با یک قیمت متوسط روی بیت کوین سرمایهگذاری کنید.
برای اجرای این استراتژی، میتوانید یک روز خاص را در هر ماه یا هر هفته تعیین کنید و سپس با سرمایهای که از قبل مشخص کردهاید، بهطور دستی ارز دیجیتال موردنظرتان را از صرافیهای ارز دیجیتال بخرید.
توصیه میکنیم که برای آشنایی بیشتر و درک بهتر روش میانگینسازی هزینه دلاری، ویدئو زیر را هم تماشا کنید.
۴. نگاهی به بازارهای مشتقه داشته باشید (ویژه حرفهایها)
اگر به معاملات مشتقه علاقه دارید و از تجربه و مهارت کافی برای حضور در این بازارها برخوردار هستید، میتوانید بهنوعی از معامله در بازار قراردادهای آتی (Futures) و قراردادهای اختیار معامله (Options) صرافیهای ارز دیجیتال، برای پوشش ضررهای قبلی خود استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که فعالیت در این بازارها ریسک بیشتری در مقایسه با روشهای قبلی دارد.
بازارهای مشتقه مانند نوعی بیمه عمل میکنند. در نتیجه معاملهگران هنگام کاهش قیمتها میتوانند از آنها برای محافظت از سبد سرمایهگذاریشان استفاده کنند.
برای مثال، زمانی را در نظر بگیرید که بازار و ارزش سبد سرمایهگذاری شما به میزان قابلتوجهی سقوط کرده است. با استفاده از موقعیتهای شورت (در جهت کاهش قیمت) میتوانید در معاملات آتی خود سود کنید و ضررهایتان را جبران نمایید. البته در این شکل از معاملات انتخاب اهرم مسئله مهمی است و هرچه اهرم معاملاتی بیشتری داشته باشید، ریسک سرمایهگذاریتان بیشتر میشود.
دسترسی به قراردادهای آتی تقریباً در تمام صرافیهای مطرح امکانپذیر است، فقط دقت کنید که باید نرخ نسبت پوشش ریسک سبد سرمایهگذاریتان را محاسبه کنید تا مطمئن شوید که میتوانید از این طریق ضررهایتان را در بازارهای پرنوسان پوشش دهید.
از طرف دیگر، میتوانید با قراردادهای اختیار معامله بیت کوین یا اتریوم هم از سبد سرمایهگذاریتان محافظت کنید. با این حال، این نوع از معاملات پیچیدهتر از قردادهای آتی و برای سرمایهگذاران کمتجربه چالشبرانگیزتر هستند.
افرادی که دوست دارند در این بازارها فعالیت کنند، در حال حاضر میتوانند قرارداد اختیار فروش بیت کوین را بخرند که در قیمت خاصی وارد سود میشود. در این حالت اگر ارزش سبد سرمایهگذاری شما به میزان قابلتوجهی کاهش یابد، این قرارداد اختیار معامله که خلاف جهت بازار عمل میکند، ضررهای شما را جبران خواهد کرد. باز هم دقت کنید که هنگام استفاده از قراردادهای اختیار معامله یا هر نوع معامله مشتقه دیگری، محاسبه نسبت پوشش ریسک بسیاری ضروری است.
۵. هولد کنید
همان طور که بسیاری از طرفداران بیت کوین میگویند، هولدکردن میتواند توصیه خوبی در زمان بیثباتی بازار باشد؛ مخصوصاً اگر داراییهای دیجیتال باکیفیتی مثل بیت کوین را هولد کنید، این روش میتواند بسیار مؤثر باشد.
اگر باورید دارد که ارزهای دیجیتال و توکنهای موجود در سبد سرمایهگذاریتان در ادامه رشد میکنند، میتوانید آنها را هولد کنید و منتظر بمانید تا این دوره پرنوسان تمام شود و سپس برای تغییر سبد خود اقدام کنید.
همچنین بخوانید: سرمایهگذاری بلندمدت در ارزهای دیجیتال؛ چگونه راحتتر هودل کنید؟
اگر بخش زیادی از سبدتان را بیت کوین تشکیل میدهید، احتمالاً این بهترین روشی است که میتوانید از آن استفاده کنید.
هر تصمیمی که میگیرید، باید به این نکته را هم در نظر داشته باشید که نوسان جزئی از بازار ارزهای دیجیتال است. ممکن است تنها در عرض یک روز ارزش سبد سرمایهگذاری شما ۱۰ درصد (یا بیشتر از آن) رشد یا سقوط کند؛ چنین چیزی در این بازار کاملاً عادی است.
۵ روش برای درامانماندن معاملهگران ارزهای دیجیتال از نوسانات شدید قیمتها
در این باره بیشتر بخوانید
- ۹ راز درباره ذهنیت معاملهگری که قبل از شروع ترید باید بدانید
- آشنایی با ۱۱ اصطلاح ضروری در بازارهای مالی
- فارمینگ در DeFi؛ سودهای نجومی در بلاک چین اتریوم؟
- آیا یک فرد معمولی میتواند در معاملات ارزهای دیجیتال موفق شود؟
- چگونه در معاملات تارگت (هدف) مشخص کنیم؟
برچسب ها :AR ، ip ، Link ، Zoom ، آموزش سرمایهگذاری و ترید ، اقتصاد ، اوکراین ، بازار ، بازارهای مالی ، رم ، روسیه ، سرمایه گذاری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
شما باید وارد شوید تا نظر بنویسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0