تاریخ انتشار : سه‌شنبه 30 مارس 2021 - 4:30
کد خبر : 34414

بررسی وان پلاس ۹؛ نیمه ‌حرفه‌ای اما کامل

بررسی وان پلاس ۹؛ نیمه ‌حرفه‌ای اما کامل

بررسی وان پلاس ۹؛ نیمه ‌حرفه‌ای اما کاملوان پلاس ۹، یکی از بهترین گوشی‌های این شرکت چینی بوده و توان رقابت با گوشی‌های پرچمدار و گران‌قیمت‌ برندهای رقیب را دارد. این گوشی، تمام ویژگی‌های مهم مانند صفح..

بررسی وان پلاس ۹؛ نیمه ‌حرفه‌ای اما کاملبررسی وان پلاس ۹

وان پلاس ۹، یکی از بهترین گوشی‌های این شرکت چینی بوده و توان رقابت با گوشی‌های پرچمدار و گران‌قیمت‌ برندهای رقیب را دارد. این گوشی، تمام ویژگی‌های مهم مانند صفحه نمایش فوق‌العاده، عملکرد خیره‌کننده، عمر باتری بالا، دوربین قدرتمند، فست شارژ سریع و دوربین فوق عریض بی‌نظیر را ارائه داده است. با این حال، نبود برخی موارد مانند پشتیبانی از فناوری ۵G و ثبات تصاویر، از تبدیل‌شدن آن به محصولی کامل و بی‌نقص جلوگیری کرده است و خرید آن به تمام افراد پیشنهاد نمی‌شود.

وان پلاس ۹ در روز عرضه از شبکه‌‌های ۵G ورایزن و AT&T در کشور آمریکا پشتیبانی نمی‌کند. وان‌پلاس اعلام کرده که در حال همکاری با ورایزن برای کسب گواهی ۵G این شرکت است، اما هنوز در مورد شرایط همکاری با AT&T سخنی به مبان نیاورده است. شرکت T-Mobile به‌طور مستقیم گوشی‌های سری وان پلاس ۹ را به فروش می‌رساند و وان‌پلاس از شبکه‌ی ۵G این شرکت پشتیبانی می‌کند.

همچنین نبود قابلیت ثبات اپتیکال تصویر در دوربین اصلی این گوشی، باعث شده تا لرزش تصاویر ثبت‌شده در محیط‌های کم‌نور افزایش پیدا کند. تنها راه حل این مشکل، ثبت چندین عکس به‌طور همزمان است و احتمالاً این روش، به مذاق کاربران خوش نیاید. ثبات اپتیکال تصاویر در ضبط ویدیوها نیز بسیار موثر است و وان پلاس ۹ در نبود آن، از سیستم دیگری استفاده کرده که تا حدودی به ثبات تصویر کمک کرده است. این نکات برای افراد بسیاری مهم بوده و به همین دلیل نمی‌توان خرید این گوشی را به آن‌ها توصیه کرد.

خبر خوب این است که این گوشی در مقایسه با وان پلاس ۹ پرو، عملکرد مشابهی داشته و با وجود ارزان‌تر بودن، از ویژگی‌های نسبتاً مشابهی بهره می‌برد. وان پلاس ۹ از پردزانده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸، نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز، دوربین فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی و پنل گوریلا گلس ۵ استفاده کرده است.

اما تفاوت این دو گوشی در چیست؟ گوشی وان پلاس ۹ پرو به دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با لنز IMX789 سونی، دوربین تله‌فوتو، ثبات تصویر دوربین اصلی، فست شارژ بدون سیم، نمایشگر با رزولوشن بالاتر و شبکه ۵G موج میلی‌متری (mmWave) مجهز شده و برخی نسخه‌های آن، ضد آب و ضد غبار است. شاید برخی از این ویژگی‌ها از اهمیت بالایی برخوردار باشند، اما قطعاً ارزش پرداخت ۲۴۰ دلار اضافه را ندارند.

وان پلاس ۹ در مقایسه با گوشی وان‌پلاس ۸، کمی گران‌تر بوده و البته کمی مجهزتر نیز می‌یاشد. پشتیبانی از شارژ ۱۵ واتی Qi، ارتقای نرخ تازه‌سازی از ۹۰ هرتز به ۱۲۰ هرتز، استفاده از آخرین پردازنده‌ی شرکت کوالکام و اضافه‌شدن باتری قدرتمندتر، نشان از پیشرفت این گوشی نسبت به وان‌پلاس ۸ دارد. وان پلاس ۹ به جای ورود به بازار گوشی‌های پرچمدار، تنها چند گام کوچک به سوی جلو برداشته است. شرکت وان‌پلاس فرصت این را داشت تا بازار گوشی‌های میان‌رده را تحت کنترل خود درآورد اما متاسفانه این فرصت را از دست داد.

وان‌پلاس 9

نمایشگر و کیفیت ساخت

شرکت وان‌پلاس علاقه‌ی خاصی به ساخت گوشی‌های بزرگ دارد و وان‌پلاس۹ نیز از این قاعده مستثنی نیست. صفحه‌ نمایش این گوشی ۶٫۵۵ اینچ بوده و نسبت ابعاد آن، ۲۱:۹ است. ارتفاع این گوشی نسبت به گوشی‌های سایر رقبا کمی بلندتر بوده و طراحی جالبی دارد. نمایشگر اولد فول اچ دی این گوشی، رزولوشن پایین‌تری از نمایشگر ۱۴۴۰ پیکسلی وان پلاس ۹ پرو داشته و از نرخ تازه‌سازی مشابه ۱۲۰ هرتز استفاده می‌کند. این ویژگی، تصاویر را به‌صورت روان‌تر نمایش می‌دهد.

در نمایشگر و قسمت پشتی وان پلاس ۹ از پنل گوریلا گلس ۵ استفاده شده و تنها تفاوت آن با وان پلاس ۹ پرو، جنس قاب اطراف آن است. قاب گوشی وان پلاس ۹ از جنس پلاستیک بوده و لبه‌های آن به‌صورت تخت طراحی شده است. در طرف دیگر، وان پلاس ۹ پرو از قاب آلومینیومی استفاده کرده و از لبه‌های منحنی بهره می‌برد. همچنین گوشی وان پلاس ۹ به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر مجهز شده و این حسگر، از پاسخگویی قابل قبولی برخوردار است. به‌طور کلی، گوشی وان پلاس ۹ طراحی قابل قبولی داشته و بدنه‌ی شیشه‌ای آن، بسیار جذاب و چشم‌نواز است.

فروش وان پلاس ۹ تنها از طریق وبسایت T-Mobile انجام شده و این گوشی، موفق به کسب گواهینامه‌ی IP68 شده است که آن را در برابر آب و غبار مقاوم می‌کند. این ویژگی در بیشتر گوشی‌های پرچمدار استفاده شده است. متاسفانه، نسخه‌ی آنلاک‌شده‌ی این گوشی از چنین قابلیتی بهره نمی‌برد. با این حال، وان‌پلاس اعلام کرده است که از این نظر تفاوتی بین این دو گوشی نیست و هر دو دستگاه بسیار قدرتمند می‌باشند.

عملکرد و رابط کاربری

گوشی وان پلاس ۹ از پردازنده‌ی قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده کرده و در دو مدل با رم‌های ۸ و ۱۲ گیگابایت عرضه می‌شود. این پردازنده در بیشتر گوشی‌های پرچمدار حضور داشته و استفاده از آن در این گوشی، یکی از نقاط قوت اصلی آن است. در آزمایش‌های انجام‌شده از نسخه‌ی ۱۲ گیگابایتی این گوشی استفاده شد و در طی آن، سرعت لود اپلیکیشن‌ها بسیار بالا بوده و بازگشت از اپلیکیشن به صفحه‌ی اصلی و برعکس در کسری از ثانیه صورت می‌گیرد. این عملکرد خیره‌کننده، مهم‌ترین ویژگی وان پلاس ۹ است.

صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی وان پلاس ۹ انرژی زیادی مصرف کرده و خوشبختانه باتزی ۴٫۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن، قدرت کافی برای تامین این انرژی را دارد. قابلیت فست شارژ از طریق کابل این گوشی، باتری آن را در کمتر از ۳۰ دقیقه به‌طور کامل شارژ می‌کند. وان پلاس ۹ از قابلیت فست شارژ بدون سیم Qi تا سرعت ۱۵ وات نیز پشتیبانی می‌کند.

وان پلاس ۹ از فناوری ۵G آن‌طور که انتظار می‌رفت پشتیبانی نمی‌کند. این گوشی از فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز و باند سی پشتیبانی کرده، اما از فرکانس mmWave بهره نمی‌برد. عدم استفاده از mmWave در حالت عادی مشکل بزرگی نیست، اما زمانی که عدم پشتیبانی از شبکه‌های ورایزن و AT&T را در نظر بگیریم، این مشکل بیشتر به چشم می‌آید. همان‌طور که گفته شد، شرکت وان‌پلاس در حال همکاری با ورایزن برای کسب گواهی ۵G این شرکت است اما فعلاً خبری از همکاری با AT&T نیست. استفاده از شبکه‌ی ۴G ورایزن و AT&T در حال حاضر مشکل‌ساز نیست و فعلاً شبکه‌های ۵G این دو شرکت از سرعت کافی برخوردار نیستند. اما شرایط در آینده به این صورت نبوده و با ارتقای این شبکه‌ها، نیاز به پشتیبانی از فناوری ۵G نیز افزایش خواهد یافت.

سیستم‌عامل گوشی‌ وان پلاس ۹، اکسیژن او اس می‌باشد که براساس اندروید ۱۱ طراحی شده است. این سیستم‌عامل بسیار روان و مدرن بوده و بیخودافزارهای برنامه‌های پیش‌فرض آن، بسیار کم است.

وان‌پلاس تا سه سال برای گوشی‌های ۹ و ۹ پرو، دو به‌روزرسانی اندروید و چندین به‌روزرسانی امنیتی را ارائه خواهد کرد. شرکت‌های سامسونگ و گوگل به ترتیب ۴ و ۳ سال از گوشی‌های خود پشتیبانی می‌کنند و وان‌پلاس از این نظر، کمی ضعیف عمل کرده است.

وان‌پلاس 9

دوربین

ترکیب دوربین‌های وان پلاس ۹ شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی و دوربین مونوکروم ۲ مگاپیکسلی می‌شود. دوربین سلفی این گوشی نیز با کیفیت ۱۶ مگاپیکسل به ثبت تصاویر می‌پردازد.

وان‌پلاس در دوربین اصلی این گوشی، از لنز IMX689 سونی استفاده کرده است. این لنز در دوربین اصلی گوشی وان‌پلاس ۸ پرو نیز استفاده شده بود. کیفیت تصاویر این دوربین بسیار بالا بوده و ویژگی تنظیم رنگ هسل‌بلد، کیفیت رنگ تصاویر را نیز ارتقا داده است. شرکت وان‌پلاس تاکید خاصی بر طبیعی بودن رنگ‌ها‌ی تصاویر در دوربین‌های این گوشی کرده بود. با این حال، اشباع رنگ تصاویر ثبت‌شده توسط دوربین اصلی این گوشی، گاهی اوقات بیش از حد بوده و تعادل رنگ سفید آن، مانند بیشتر گوشی‌ها، معمولی به‌نظر می‌رسد. در نتیجه، کیفیت تصاویر دوربین‌های این گوشی نمی‌تواند دلیل مهمی برای خرید آن باشد.

قابلیت ثبت تصاویر به‌صورت RAW نیز در وان پلاس ۹ وجود داشته و به لطف آن، کاربران می‌توانند پردازش تصاویر را کنترل کنند. هر دو گوشی وان پلاس ۹ و ۹ پرو می‌توانند از طریق حالت پروی اپلیکیشن دوربین به ثبت تصاویر ۱۲ بیتی DNG بپردازند. این تصاویر در مقایسه با تصاویر ۱۰ بیتی از رنگ‌های بیشتری استفاده کرده که برای مرحله‌ی پس‌پردازش بسیار کارآمد خواهد بود.

ثبت تصاویر در حالت RAW برخلاف دوربین‌های معمولی، پردازش چند فریم تصویر، که از آن در تصاویر Jpeg استفاده می‌شود را حذف می‌کند. این روش، معمولاً کیفیت نهایی تصویر را بالاتر می‌برد و افراد بیشتری نیز از آن استفاده می‌کنند. با این وجود، عکاسان حرفه‌ای بیشتر از روش RAW استفاده کرده و این مورد بیشتر برای آن‌ها کاربرد خواهد داشت.

همچنین دوربین فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی این گوشی، تصاویر را به‌صورت ۱۲ مگاپیکسل ثبت می‌کند. این دوربین از لنر جدیدی بهره برده و تصاویر را با کم‌ترین اعوجاج (Distortion) ارائه می‌کند. لنز استفاده‌شده در این دوربین، ۱/۱٫۵۶ اینچ بوده که حتی از گوشی‌های آیفون ۱۲ و گلکسی S21 نیز بزرگ‌تر است. معمولاً، شرکت‌ها اهمیت زیادی به دوربین‌های فوق عریض نمی‌دهند و توجه شرکت وان‌پلاس به این دوربین، قابل ستایش است.

تصاویر دوربین اصلی در محیط‌های روشن، از کیفیت قابل قبولی برخوردار است اما در محیط‌های تاریک، این دوربین با مشکلاتی مواجه می‌شود. ثبات اپتیکال تصاویر در چنین شرایطی، کمک بسیاری به ارتقای وضوح تصاویر می‌کند اما این ویژگی در وان پلاس ۹، در مقایسه با ۹ پرو و بیشتر گوشی‌های هم‌رده از قدرت کمتری برخوردار بوده و وضوح تصاویر را آن‌طور که باید، افزایش نمی‌دهد.

وان پلاس ۹ قابلیت ضبط ویدیو به‌صورت ۸کی در ۳۰ فریم و ۴ کی در ۳۰ و ۶۰ فریم را نیز دارد. در حالت ۴کی و ۳۰ فریم، کاربران می‌توانند از قابلیت HDR نیز بهره ببرند. با این وجود، تفاوت بزرگی در تعادل رنگ سفید تصاویر پس از فعال کردن حالت HDR به چشم نمی‌خورد. همچنین گوشی وان پلاس ۹ پرو از قابلیت جدیدی به نام DOL-HDR استفاده می‌کند که فریم‌های متفاوت را ترکیب کرده و عملکرد بهتری را ارائه می‌دهد.

قابلیتی که جای خالی آن همانند گوشی آیفون ۱۲ در وا‌ن‌پلاس ۹ نیز حس می‌شود، دوربین تله‌فوتو است. این دوربین در گوشی سامسنوگ گلکسی S21 و بسیاری از گوشی‌های دیگر استفاده شده و نبود آن در وان پلاس ۹، یکی از نقاط ضعف کوچک آن به‌حساب می‌آید. وان‌پلاس برای رفع این مشکل، از زوم دیجیتال ۲x استقاده کرده است. این ویژگی در نگاه اول، جایگزین مناسبی برای دوربین تله‌فوتو به‌نظر می‌رسد اما زمانی که از نزدیک به تصاویر نگاه کنید، متوجه کیفیت پایین آن‌ها خواهید شد.

همچنین استفاده از دوربین مونوکروم این گوشی به‌صورت دستی امکان‌پذیر نبوده و این دوربین، تنها اطلاعات مورد نیاز را در اختیار فیلتر مونوکروم دوربین اصلی قرار می‌دهد. انتظار می‌رود که وان‌پلاس در گوشی‌های بعدی خود از این دوربین به‌شکل بهتری استفاده کند..

وان‌پلاس 9

سخن پایانی

وان پلاس ۹، از بیشتر ویژگی‌های گوشی‌های پرچمدار ۲۰۲۱ برخوردار است. پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸، نمایشگر عالی با نرخ تازه‌سازی بالا و چندین دوربین‌ مختلف از قابلیت‌های مهم این گوشی است. عملکرد فوق‌العاده‌ی وان پلاس ۹ با وجود تفاوت ۱۰۰ دلاری آن با نسخه‌ی ارزان‌تر سری ۹ در کنار دیگر موارد، دلایل مناسبی برای خرید این محصول می‌باشد.

با این حال، نمی‌توان خرید این گوشی را به همه‌ی افراد توصیه کرد. ویژگی‌های خاص این گوشی ممکن است به مذاق تمام کاربران خوش نیاید. قابلیت فست شارژ وان پلاس ۹، تا حدودی راضی‌کننده است اما نمی‌تواند برگ برنده‌ی این گوشی باشد. دوربین فوق عریض وان پلاس ۹، بی‌نظیر است اما قابلیت تنظیم رنگ هسل‌بلد که مانور زیادی بر روی آن داده شده بود، آنچنان هم چشمگیر نیست.

وان پلاس ۹ عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته و قیمت مناسبی دارد اما برخی موارد، آن را از تبدیل‌شدن به بهترین گوشی میان‌رده‌ی سال ۲۰۲۱ بازداشته است. قابلیت فست شارژ و صفحه نمایش بزرگ این گوشی، برای بسیاری از افراد، دلایل کافی برای خرید آن است. اما پشتیبانی نامناسب از فناوری ۵G و دوربین‌های ضعیف‌تر نسبت به گوشی‌های هم‌رده باعث شده تا کاربران بسیاری از خرید وان پلاس ۹ چشم‌پوشی کنند.

وان پلاس ۹ فرصت این را داشت تا به بهترین گوشی میان‌رده‌ی سال جدید تبدیل شود و هنوز هم عملکرد خیره‌کننده‌ی آن، می‌تواند دلیل خوبی برای خرید آن باشد. اما برخی نکات باعث شده تا نتوان به آن لقب “پیشروی گوشی‌های میان‌رده” را داد.

نقاط قوت

  • پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸
  • صفحه نمایش بزرگ
  • نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز
  • دوربین فوق عریض بی‌نظیر

نقاط ضعف

  • نبود دوربین تله‌فوتو
  • پشتیبانی نامناسب از ۵G
  • عدم ثبات تصاویر در دوربین اصلی

اینستاگرام تکفارستلگرام تکفارس

0منبع خبر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.