تحلیل آنچین هفتگی ۱۶ اکتبر (۲۴ مهر)؛ بررسی تحولات بازار در سه ماهه دوم و سوم سال ۲۰۲۱
با اینکه بازار ارزهای دیجیتال در سه ماهه دوم سال (آوریل، مه و ژوئن) با ثبات نسبی همراه بود، اما در بازههای زمانی مشخص نزول قابلتوجهی را تجربه کرد. روند قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال چندان دلگ..
با اینکه بازار ارزهای دیجیتال در سه ماهه دوم سال (آوریل، مه و ژوئن) با ثبات نسبی همراه بود، اما در بازههای زمانی مشخص نزول قابلتوجهی را تجربه کرد. روند قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال چندان دلگرمکننده نبود و پس از گذر از دوران خوشایند خود در اوایل سال میلادی، به رکودی نسبی رسید.
بیت کوین و اتریوم با پشت سر گذاشتن بازار خرسی در سه ماهه دوم و عبور از این چرخه توانستند سومین دوره از چرخه سالانه بازار را با رشد قیمتی امیدوارکننده خود جبران کنند. بیت کوین با ۳۲.۵۵ درصد و اتریوم با ۴۳.۸۲ درصد افزایش قیمت، کندلهای سبز را برای بار دیگر در نمودار قیمتی خود ثبت کردند و پایان خوشی را در انتهای این چرخه رقم زدند. در این مقاله به کمک وبسایت تحلیل دادههای آنچینِ کوینمتریکس، تغییر و تحولات بازار ارزهای دیجیتال را در سه ماهه سوم ( ژوییه، اوت و سپتامبر) سال میلادی بررسی خواهیم کرد.
احیای مجدد بازار ارزهای دیجیتال
پس از آنکه بیت کوین و اتریوم بهعنوان پیشتازان بازار ارزهای دیجیتال چراغ سبز نشان دادند و روند صعودی بازار را تأیید کردند، در ادامه نوبت به پروتکلهای قرارداد هوشمند رسید که با حرکت روبهجلو و افزایش قیمت خود سودهای ارزندهای را برای سرمایهگذاران خوشاقبال خود به ارمغان بیاورند. پروتکلهای سولانا، اولنچ و تِرا در این دوره رشد سه برابری داشتند و ۳۰۰٪ افزایش قیمت را تجربه کردند. همچنین پروژههای موفق پولکادات، کازماس، الگوراند و تزوس هم نزدیک به ۹۰٪ افزایش قیمت داشتهاند.
بازار داغ ماههای اخیر توکنهای غیرمثلی (NFT)، اکوسیستم بلاک چین اتریوم را با هجوم علاقهمندان به این حوزه مواجه کرد. اما همچنان هزینه بالای تراکنشها در این بلاک چین محبوب، نارضایتی معاملهگران از پرداخت هزینههای بالای کارمزد را در پی دارد. در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱، اتریوم رکورد جدیدی را برای پرداخت هزینه تراکنشها به ثبت رساند و در مجموع معاملهگران ۱.۹۳ میلیارد دلار بابت هزینه تراکنشها کارمزد پرداخت کردند.
در این بین رقبای اتریوم از فرصت استفاده کرده و توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کردند. بلاک چینهای سولانا و اولنچ با قابلیت مقیاسپذیری بیشتر و هزینههای پایین برای پرداخت تراکنشها، از فرصت پیشآمده نهایت بهره را بردند. در نتیجه سولانا مقصد مناسبی برای معاملهگرانی شد که از کارمزدهای ۵۵ دلاری اتریوم در آن بازه زمانی فراری بودند. موفقیت سولانا در جذب سرمایهگذاران خرد و پویایی بلاک چین این پروتکل قرارداد هوشمند سبب شد تا اوج قیمتی جدیدی را ثبت کند و بهای توکن بومی این بلاک چین (SOL) به بالای ۲۰۰ دلار برسد.
از طرف دیگر جامعه فعال بلاک چین اتریوم دست روی دست نگذاشتند و درصدد حل مشکل مقیاسپذیری این بلاک چین برآمدند. در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ چندین پروژه لایه دوم در جهت یافتن راهحل مقیاسپذیری اتریوم قدم برداشتند که در پایان این دوره سه ماهه، پروتکل آربیتروم (Arbitrum) توانست با راهاندازی شبکه اصلی خود نظر کاربران و سرمایهگذاران را جلب کند.
همچنین شبکه لایتنینگ بیت کوین با رشد چشمگیری مواجه شد و نشان داد این ارز دیجیتال پیشرو از رقابت برای رسیدن به راهکارهای راهحل لایه دوم در بلاک چین خود عقب نخواهد ماند. در حال حاضر ۳۶۰۴ بیت کوین در کانالهای باز شبکه لایتنینگ موجود است که این رقم نسبت به سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ افزایش دو برابری داشته است. اقداماتی که کشور السالوادور در زمینه پذیرش و استفاده هرچه بیشتر از بیت کوین انجام داده و همچنین اضافهشدن امکان پرداخت با بیت کوین در پلتفرم توییتر، از دلایلی بودند که به رشد این شبکه کمک شایانی کرد.
پس از آغاز سرکوب ارزهای دیجیتال توسط دولت چین در ماه مه (اردیبهشت)، بیت کوین در ماه ژوییه به پایینترین سطح قیمتی خود در ۲۹.۸۰۰ دلار رسید. پس از آن، ماینرهای چینی شروع به مهاجرت کردند تا ادامه فعالیت خود را در مناطقی که قوانین مسالمتآمیزتری برای استخراج بیت کوین دارند از سر بگیرند. با توجه به حجم بالای ماینرهای فعال در چین و تقبل بخش عمدهای از قدرت هش استخراج توسط آنها، این جابهجایی باعث شد هشریت بیت کوین بهطور موقت به پایینترین سطح خود از اواخر سال ۲۰۱۹ برسد. اما مجدداْ هشریت بیت کوین از ابتدای ماه ژوییه (تیر ماه) روند صعودی خود را آغاز کرد و هماکنون در محدوده سطوح ثبتشده خود در ابتدای سال ۲۰۲۱ قرار دارد.
پس از اوجگیریهای قیمتی و بازار صعودی که در تابستان امسال (۲۰۲۱) شاهد بودیم، بازار برای مدت کوتاهی در ماه سپتامبر (شهریور) روندی نزولی در پیش گرفت. همان طور که روند احساسی سرمایهگذاران رو به بهبودی میرفت، بازار معاملات آتی اتریوم هم به بالاترین سطح خود در آن مقطع رسید. در روز سهشنبه ۷ سپتامبر ۲۰۲۱ (۱۶ شهریور ۱۴۰۰)، کاهش ناگهانی قیمت باعث شد بیش از ۲ میلیارد دلار از دارایی سرمایهگذاران لیکویید شود و بازار روندی نزولی به خود بگیرد. اما چندی نگذشت که بازار ارزهای دیجیتال بهدلیل حرکت روبهجلوی بیت کوین و بازپسگیری محدوده ۵۰ هزار دلار، توانست سه ماهه چهارم را قدرتمند آغاز کند.
تابستان داغ توکنهای غیرمثلی (NFTها)
هجوم بینظیر سرمایهگذاران به بازار جذاب و پرهیاهوی توکنهای غیرمثلی (NFTها) در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ بدون شک تیتر تمامی خبرگزاریها بود. فعالیت چشمگیر بازار NFTها و استقبال فوقالعادهای که از این حوزه نوپا به عمل آمد، باعث شگفتی ویتالیک بوترین بنیانگذار اتریوم هم شد. در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ در مجموع ۹.۸۸ میلیون نقلوانتقال برای توکنهای ERC-721 ثبت شد که نسبت به دوره قبل از آن در سه ماهه دوم سال، ۳۰۵٪ رشد داشته است.
یکی از مراکز معاملاتی و عوامل تاثیرگذار در رشد خیرهکننده بازار، پلتفرم معاملات توکنهای غیرمثلی اُپن سی (OpenSea) بود. پس از ثبت ۱۹۴ هزار خرید NFT در سه ماهه اول و ۳۵۷ هزار خرید در سه ماهه دوم، در سه ماهه سوم مجموعاً ۳.۸ میلیون خرید در بازار OpenSea انجام شد که نسبت به سه ماهه گذشته، ۹۶۵ درصد افزایش داشته است. تعداد خریداران روزانه منحصربهفرد در این پلتفرم در سه ماهه سوم بهطور متوسط ۱۷.۴۰۰ نفر بوده است که نسبت به ۱۹۰۰ نفر خریدار ثبتشده در سه ماهه دوم ۸۱۵ درصد افزایش یافته است.
نشانههای علاقهمندی سرمایهگذاران نهادی به بازار جذاب و پرمخاطب NFTها نیز در این دوره به چشم میخورد. آرتبلاکس (ArtBlocks) و کریپتوپانک (CryptoPunk) دو پروژهای بودند که توانستند در این سه ماه جذب سرمایه فوقالعادهای را تجربه کنند. در تاریخ ۳۰ام ژوییه (۸ام مرداد) تعداد ۱۰۴ واحد از ارزانقیمتترین NFT در بازار کریپتوپانک با نام «The Floor»، توسط یک فرد یا نهاد ناشناس به قیمت ۷ میلیون دلار بهفروش رسید. همچنین در تاریخ ۲۳ام اوت ( اول شهریور) ویزا، غول حوزه پرداخت با خرید یک توکن کریپتوپانک متوسط قیمتی این NFT را در یک هفته از ۲۰۰ هزار دلار به ۴۸۰ هزار دلار رساند. این دو مورد تنها گوشهای از توجه سازمانها و سرمایهگذاران خرد و کلان به بازار توکنهای غیرمثلی (NFT) در این تابستان پرحرارت بود که به آن اشاره شد.
علاوه بر شواهدی که دادههای درونزنجیرهای از اشتیاق کاربران برای ورود به بازار NFTها از خود نشان میدهند، میزان جستجوی واژه «NFT» در موتور جستجوی گوگل نیز تأییدکننده ورود خیل عظیم کاربران دنیای فناوری و فضای مجازی به این سمت است. طبق آمار موجود این حجم از درخواست برای پیوستن به جرگه دوستداران NFTها در سه ماهه سوم سال میلادی ۳ برابر بیشتر از دوره مشابه در اواخر ماه مارس و انتهای آوریل ۲۰۲۱ ( اواخر اسفند ۱۳۹۹ /اوایل فروردین ۱۴۰۰) است. از طرفی این مسئله میتواند هیجانی زودگذر و موقت باشد. مهترین دلیل برای این موضوع، بالابودن هزینه تراکنشها در بلاک چین اتریوم است که شاید هرکسی توان پرداخت آن را نداشته باشد. اما همچنان باید به این بازار امیدوار بود، چراکه توییتر با راهاندازی قابلیت جدید خود برای اضافهکردن NFTها به پروفایل شخصی کاربران، درصدد است تا از پتانسیل ۲۰۶ میلیون نفری کاربران خود برای زنده نگهداشتن این جامعه و علاقهمندانش استفاده بهینه کند. بنابراین دور از ذهن نیست که سه ماهه پایانی سال را برای NFTها خوشبینانه تصور کنیم و ادامه روند روبهرشد آنها را شاهد باشیم.
رونمایی اتریوم از مکانیزم EIP-1559
با توجه به اینکه محبوبیت بلاک چین اتریوم و تراکم کاربران این غول دنیای ارزهای دیجیتال بر کسی پوشیده نیست، دغدغه هزینه تراکنشهای بالا و چالش مقیاسپذیری، همیشه سدی بر سر راه دوستداران این بلاک چین پرمخاطب بوده است. با ظهور NFTها و اکوسیستمهای متعددی که در این بلاک چین فعال هستند این نیاز در بین کاربران بیش از پیش احساس شد و شاید اجبار به پرداخت هزینههای گزاف برای کارمزدها حتی طرفداران پروپاقرص اتریوم را هم از این بابت دلسرد کند. ازاینرو در تاریخ ۵ اوت ۲۰۲۱ ( ۱۴ مرداد ۱۴۰۰) اتریوم از مکانیزم EIP-1559 رونمایی کرد. با استفاده از این فناوری هزینه تراکنشهای ETH به دو قسمت تقسیم میشود. یک بخش از کارمزدها از چرخه در گردش خارج شده و سوزانده میشود و بخش دیگر سهم ماینرها خواهد بود. طی این فرایند در مجموع ۴۰۶ هزار اتر در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ سوزانده شد که رقمی معادل با ۱.۳۵ میلیارد دلار است. بهسبب این سیاستگذاری جدید و معرفی مکانیزم EIP-1559 بازار اتریوم در سطح کلان دچار تغییرات بسیار بزرگی شده است که در آینده میتواند برای این بلاک چین تأثیرگذار بوده و روند مثبتی را بههمراه داشته باشد.
حتی در مقطعی میزان خالص عرضه اتر با کاهش مواجه شده و طی ۳ روز پیاپی نرخ تورمی و عرضه خالص منفی را پشت سر گذاشته است.
بهطور میانگین مقدار تولید اتر در ماههای قبل از شروع به کار مکانیزم EIP-1559 روزانه ۱۳,۵۰۰ دلار بود که سالانه ۴٪ تورم را شامل میشد. اما از زمان راهاندازی EIP-1559، نرخ عرضه روزانه بهطور متوسط به ۶,۴۰۰ دلار رسید که نرخ تورم سالانه را به ۲ درصد کاهش داده است.
جمعبندی
آگاهی از این موضوع که بازار ارزهای دیجیتال یکی از پرنوسانترین و پیچیدهترین بازارهای معاملاتی است، اولین قدم برای ورود به این دنیا است. در این مقاله مقایسهای بین سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ و سه ماهه سوم این سال انجام دادهایم و بهتر است بدانید این حجم از تغییر و تحولات در بازار ارزهای دیجیتال در مقیاسهای بسیار کوچکتر هم قابلمشاهده است. برای اینکه در ابتدا بتوانید سرمایه خود را حفظ کنید و در وهله بعد به افزایش آن بیندیشید، باید از تمام زوایا چرخههای معاملاتی و فرصتهای سرمایهگذاری در این بازار را رصد کنید.
تحلیل آنچین هفتگی ۱۶ اکتبر (۲۴ مهر)؛ بررسی تحولات بازار در سه ماهه دوم و سوم سال ۲۰۲۱
در این باره بیشتر بخوانید
- تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال ۴ اکتبر (۱۲ مهر)؛ بررسی جریان ارزش در بازار
- ثبات در قیمت بیت کوین؛ روند بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰ مشخص میشود
- تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال ۱۲ اوت (۲۱ مرداد)
- تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال ۱ سپتامبر (۱۰ شهریور)
- تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال ۲۲ سپتامبر (۳۱ شهریور)؛ وضعیت بازار توکنهای غیرمثلی
برچسب ها :تحلیل قیمت اتریوم ، تحلیل قیمت بیت کوین ، توکن غیرمثلی ، شبکه اتریوم ، شبکه بیت کوین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
شما باید وارد شوید تا نظر بنویسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0