تاریخ انتشار : سه‌شنبه 23 آوریل 2024 - 11:00
کد خبر : 507297
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای 5 نکته مهم در هنگام خرید سمعک که نمیدانید! بسته هستند

5 نکته مهم در هنگام خرید سمعک که نمیدانید!

5 نکته مهم در هنگام خرید سمعک که نمیدانید!

معمولاً انتخاب سمعک برای کسی که تا به حال در زمینه خرید سمعک اقدامی انجام نداده است یک کار دشوار بوده و نیاز به راهنمایی دارد، زیرا سمعک یک کالای معمولی نیست که در طی سال جزو خریدهای معمول هر خانواده‌ای باشد

راهنمای خرید سمعک در سال 2024

معمولاً انتخاب سمعک برای کسی که تا به حال در زمینه خرید سمعک اقدامی انجام نداده است یک کار دشوار بوده و نیاز به راهنمایی دارد، زیرا سمعک یک کالای معمولی نیست که در طی سال جزو خریدهای معمول هر خانواده‌ای باشد.

به طور کلی کسانی که به تازگی دچار کم‌شنوایی شده‌اند، هیچ تصوری از ظاهر و کارایی درست یک سمعک مرغوب ندارند و در این باره به یک راهنمای خرید سمعک نیاز دارند که تا پایان خرید و نصب سمعک همراهشان باشد و سؤالات و ابهامات او را برطرف کند. در این مقاله سعی کرده‌ایم به عنوان یک راهنمای خوب، شما را در انتخاب و خرید یک سمعک مناسب کمک کنیم.

سمعک را از کجا می توان خریداری کرد؟

نکته مهمی که در خرید سمعک وجود دارد، این است که سمعک باید به موقع تهیه شده و کاملاً مناسب با سطح شنیداری فرد باشد زیرا یک راهنمایی اشتباه در خرید سمعک می‌تواند به قیمت آسیب دیدگی بیشتر شنوایی شما یا عزیزانتان تمام شود. از طرفی دیگر این که شما با توجه به سطح شنوایی خود یا نزدیکانتان هر چه سریع‌تر اقدام به درمان کنید، از پیشرفت هر چه بیشتر اختلال شنوایی در امان خواهید بود.

حال می‌خواهیم بدانیم بهترین راهنمای خرید سمعک کیست و چگونه ما را در این مسیر کمک می‌کند؟ بهترین راهنمای خرید سمعک یک کلینیک شنوایی سنجی معتبر است که یک فرد مختصص یعنی ادیولوژیست با استفاده از ابزارهای پیشرفته و نوین و انجام تست‌های شنوایی سنجی مختلف، مشکل شنوایی بیماران را شناسایی کرده و در جهت درمان هر چه سریع‌تر آن‌ها اقدام می‌کنند.

در این میان، شدت کم‌شنوایی بیمار و سبک زندگی بیمار مورد مطالعه و سنجش قرار می‌گیرد و بر طبق خصوصیات فردی او یک سمعک مناسب به او پیشنهاد می‌شود. شما با مراجعه به یک کلینیک معتبر می‌توانید راهنمایی درستی در زمینه انتخاب سمعک مناسب و نحوه استفاده از آن داشته باشید.

برای درمان کم شنوایی و تجویز و خرید سمعک در استان هایی مانند تهران یا کرج می توانید به کلینیک های شنوایی سنجی واقع در این استان ها مراجعه کنید. اگر شما در شهر کرج هستید می توانید به صفحه خرید سمعک در کرج مراجعه کنید تا شاید سمعک مناسب خود را انتخاب کنید.

 

چگونه می توانیم سمعک مناسب را خودمان انتخاب کنیم؟

شاید عده‌ای از شما عزیزان این سؤال برایتان ایجاد شده باشد که چگونه می‌توانیم سمعک مناسب را خودمان انتخاب کنیم؟ اگر برای تشخیص سطح شنوایی خود به یک مرکز شنوایی سنجی مراجعه کرده باشید متوجه می‌شوید که شما به عنوان یک بیمار توانایی تشخیص این امر مهم را ندارید و این کار را باید به متخصصین این زمینه یعنی کارشناسان شنوایی سنج یا ادیولوژیست‌ها بسپارید تا با شناخت کامل از میزان شنوایی شما و سبک زندگی و عادات شما، بهترین نوع سمعک را برای شما انتخاب کنند.

مراحل خرید سمعک

خرید سمعک آن طور که برخی فکر می‌کنند آن قدرها هم ساده و پیش پا افتاده نیست. شما با گذراندن برخی مراحل است که می‌توانید با کمک یک ادیولوژیست بهترین نوع سمعک را برای خود انتخاب کنید. در این بخش مراحل خرید سمعک را با جزئیات برای شما عزیزان بیان کرده‌ایم تا کمکی هر چند کوچک در جهت درمان مشکلات کم‌شنوایی شما و عزیزانتان باشد.

انتخاب کلینیک شنوایی معتبر

 اولین مرحله برای خرید یک سمعک مناسب، انتخاب یک کلینیک شنوایی سنجی معتبر است که با دارا بودن متخصصان شنوایی کارنامه درخشانی در زمینه درمان سطوح مختلف شنوایی داشته باشند.

تشخیص نوع کم شنوایی

در مرحله بعد متخصصان شنوایی سنج، نوع کم‌شنوایی را در بیمار تشخیص می‌دهند. کارشناسان شنوایی سنج، تست‌های مختلف شنوایی از جمله تست اتوسکوپی، تمپانومتری و ادیومتری را از شما دریافت می‌کنند تا علت و نوع اختلالات شنوایی را در بیمار به طور کامل متوجه شوند.

گاهی بیمار با ارجاع به پزشک متخصص با دارو درمانی و عمل‌های جراحی ساده درمان می‌شود و نیازی به سمعک ندارد، زیرا انتخاب سمعک آخرین مرحله از درمان یک بیمار کم‌شنوا است و پزشکان معمولاً اقدامات لازم را تا از قبل از تجویز سمعک انجام می‌دهند.

انتخاب بهترین سمعک

 حال که با تشخیص ادیولوژیست نوع کم‌شنوایی بیمار مشخص شده است و مشکل شنوایی بیمار با دارو و عمل‌های جراحی قابل رفع نیست، زمان انتخاب بهترین سمعک متناسب با نوع اختلال شنیداری بیمار است که تشخیص آن نیز بر عهده ادیولوژیست خواهد بود. در این مرحله بیمار معمولاً خواستار بهترین نوع سمعک و در برخی مواقع نوع نامرئی آن است. اما ممکن است درخواست‌های بیمار متناسب با نیازهای شنوایی او نباشد. یک پزشک ماهر و متخصص با استفاده از فاکتورهای شخصی بیمار، بهترین نوع سمعک را برای او انتخاب خواهد کرد.

از جمله این فاکتورها می‌توان به درجه کم‌شنوایی، سن و سبک زندگی بیمار اشاره کرد. اگر درجه افت شنوایی بیمار شدید یا عمیق باشد، احتمالاً امکان استفاده از سمعک‌های داخل گوشی که ضعیف‌تر هستند را ندارد. از طرف دیگر، برخی سمعک‌ها برای سنین بالا تجویز نمی‌شود. به طور مثال، سمعک‌های داخل گوشی بسیار ریز هستند و احتمال گم شدن آن‌‎ها زیاد است و یک فرد سالمند با دید کم نمی‌تواند آن را به درستی در جای خود قرار دهد و احتمال گم شدن آن زیاد است.

در آخر نیز به سبک زندگی بیمار توجه می‌شود. در صورتی که بیمار با شغلی روبروست که در طی روز با افراد مختلفی باید تعامل داشته باشد، این شخص نمی‌تواند از یک سمعک با شرایط متوسط و معمولی استفاده کند. در صورتی که یک شخص خانه دار شاید رضایت بالایی از این نوع سمعک داشته باشد.

ادیولوژیست معمولاً با در نظر گرفتن نکات گفته شده چند مدل سمعک را با امکانات و قیمت‌های مختلف به فرد کم‌شنوا پیشنهاد می‌دهد تا با توجه به بودجه و نیازهایش بتواند انتخاب بهتری کند.

مرحله قالب گیری از گوش

بعد از انتخاب نوع سمعک توسط ادیولوژیست مربوطه، زمان آن رسیده است که یک سمعک متناسب با ساختار گوش بیمار ساخته شود. به همین منظور پزشک در ابتدا با استفاده از ابزاری به نام اتوسکوپ مجرای گوش فرد را برای اطمینان از تمیزی آن مورد بررسی قرار می‌دهد. در صورت وجود هر گونه جرمی بهتر است گوش پاکسازی شود زیرا در قالب‌گیری و ساخت سمعک متناسب با گوش بیمار تأثیر خواهد داشت.

پس از انجام جرم گری و و تمیز شدن مجرای گوش، کارشناس شنوایی سنج پنبه‌ای که نخی به آن وصل است را داخل گوش می‌کند، به این ابزار کاتن بلاک گفته می‌شود. هدف از انجام این کار نرسیدن خمیر قالب‌گیری به پرده گوش بیمار است که با قرار دادن کاتن بلاک این خمیر به گوش بیمار تزریق می‌شود و پس از چند دقیقه کاملاً خشک می‌شود و شکلی شبیه به مجرای گوش را به خود می‌گیرد. به این روند، قالب گیری از گوش گفته می‌شود و در نهایت این خمیر برای ساخت سمعک به لابراتوار می‌رود.

ممکن است برایتان سؤال ایجاد شود که تمام انواع سمعک‌ها نیاز به قالب گیری دارند یا خیر؟ قالب‌گیری برای بیشتر سمعک‌ها انجام می‌شود و پروسه حاضر شدن سمعک حدوداً چند روز تا یک هفته زمان می‌برد. در صورتی که افت شنوایی بیمار کم باشد پزشک می‌تواند از سمعک‌های پیش ساخته نیز استفاده کند، در غیر این صورت باید قالب‌گیری صورت گیرد.

تنظیم سمعک

پس از انجام مرحله قابل گیری به مرحله تنظیم سمعک می‌رسیم. برای تنظیم سمعک، ادیولوژیست سمعک را به یک سیستم کامپیوتری متصل می‌کند و متناسب با نوع کم‌شنوایی بیمار این سمعک تنظیم می‌شود. بعد از انجام این کار سمعک را روی گوش بیمار قرار می‌دهند تا نظر خود را درباره میزان شنوایی خود در فواصل و موقعیت‌های مختلف بیان کند. با این کار اگر اختلالی در ساخت سمعک وجود داشته باشد با نظرات کامل بیمار از بین می‌رود و در نهایت بیمار با یک سمعک قدرتمند به روال عادی زندگی بازمی‌گردد.

آموزش استفاده از سمعک

بعد از تنظیم سمعک، نحوه استفاده از آن را برای بیمار شرح داده می‌شود. این که سمعک را چگونه باید داخل گوش قرار داد و در موقعیت‌ها و مکان‌های مختلف چگونه آن را تنظیم کرد و همچنین نحوه تعویض باتری در سمعک‌های باتری خور یا شارژ کردن سمعک‌های شارژی را باید به بیمار آموزش داد. در این بین بهتر است نحوه استفاده از سمعک را به اعضای خانواده بیمار هم آموزش بدهند تا در مواقع نیاز به فرد کم‌شنوا کمک کنند.

در این بین شما می‌توانید با فیلمبرداری از روند آموزش چندین بار آموزش را برای خود تکرار کنید تا در آینده سمعک با استفاده درست شما کم‌تر دچار آسیب شود و نیاز به تعمیر نداشته باشد. در نهایت به این نکته توجه کنید که حتماً سمعکی خریداری کنید که گارانتی هم داشته باشد تا در صورت بروز نیاز به تعمیرات بتوانید آن‌ها را به مراکز معتبر جهت تعمیرات بسپارید. زیرا بسیاری از سمعک‌ها دارای قطعات خاصی هستند که در هنگام خراب شدن باید از همان برند برای تعمیر آن قطعه استفاده کرد و در غیر این صورت دیگر نمی‌توان آن سمعک را مورد استفاده قرار داد.

مهم ترین نکات در خرید سمعک

برای انتخاب سمعک، بهتر است به یک سری موارد توجه کنید، زیرا شما به عنوان بیمار نیز باید برخی ویژگی‌ها را در نظر بگیرید.

اولین و بارزترین نکته در نگاه اول برای انتخاب یک سمعک، ظاهر آن است. در صورتی که شما از کم‌شنوایی شدیدی برخوردار هستید، می‌بایست از سمعک‌هایی با سایز بزرگ‌تر استفاده کنید زیرا سمعک‌های نامرئی و بسیار کوچک از نظر تکنولوژی ضعیف‌تر هستند و برای هر سطح شنوایی مناسب نیستند. از طرف دیگر افراد با سنین بالاتر بهتر است از سمعک‌های پشت گوشی که بزرگ‌تر هستند استفاده کنند زیرا به دلیل لرزش دست شاید نتوانند سعمک‌های داخل گوشی را به آسانی در گوش خود قرار دهند. نکته‌ای که باید در این مورد بدانید این است که اندازه کانال گوش نیز می‌تواند در انتخاب نوع سمعک از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

در قدم دوم، بهتر است بدانید میزان تکنولوژی استفاده شده در سمعک‌ها بسیار متفاوت است. شما با توجه به نوع شنوایی و سبک زندگی خود می‌توانید سمعکی با سطح تکنولوژی مناسب را با کمک یک ادیولوژیست انتخاب کنید.

در آخرین قدم شما می‌توانید قیمت یک سمعک را در نظر بگیرید اما فراموش نکنید وجود گارانتی روی خرید هر سمعک می‌تواند در آینده شما را از برخی مشکلات نجات دهد. گاهی برخی سمعک‌ها با قیمتی پایین‌تر از حد انتظار به فروش می‌رسند و برخی افراد به دلیل قیمت پایین اقدام به خرید چنین سمعک‌هایی می‌کنند. اما بهتر است بدانید در صورتی که قطعه‌ای از یک سمعک خراب شود، ممکن است دیگر نتوانید، آن را به درستی تعمیر کنید و ملزم به خرید سمعکی دیگر شده و هزینه‌های بیشتری متقبل شوید.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.